• les-habitations-val-martin-243-2
  • les-habitations-val-martin-243-3
  • les-habitations-val-martin-243-4
01 / 03

The Community Hub Val-Martin

LAVAL,QUEBEC,CANADA

With focus on the relationship between the built environment and people’s quality of life in the Chomedey district, the Val-Martin revitalization project is in its first phase of implementation. Ædifica facilitated the project from the very beginning, particularly through PCI workshops (integrated design process), the team's mission is to create a ludic, versatile and inviting environment, creating an indoor and outdoor living environment. The Community Centre, the heart and soul of the project, allows convergence and symbiosis between users and dwellings. In addition to aiming for LEED certification for the Community Centre, each residential building will have high standards of durability.


LOCATION : Laval, Quebec, Canada
TYPE OF INTERVENTION : Architecture
OPENING DATE: March 2019 

Back to list